15.08.14
Vanilyalı irmik tatlısı
Malzemeler:
- 2,5 su bard. su
- 3 silme yem. kaş. nişasta
- 6 silme yem. kaş. irmik
- 4 silme yem. kaş. pekmez (veya esmer şeker)
- 1 adet vanilya çubuğu (ortadan kesin ve içini bıçak ucu ile sıyırın).
Yapılışı:
Vanilya hariç bütün malzemeleri tencerede iyice karıştırıp pişirin. Koyulaşıp ve göz göz olunca altını kapatıp vanilyayı ekleyin ve karıştırarak biraz soğutun.
Tatlıyı koyacağınız kabı (veya kâseleri) soğuk su ile doldurup boşaltın, böylece kabınızın (veya kâselerinizin) içi nemlenmiş olacak. Tatlıyı kaba veya kâselere boşaltın.
Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın.
İyice soğuduktan sonra servis edin.
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen