http://www.fikirsahibidamaklar.org/bulten/1/
Ekşi maya yapmak sandığınızdan daha kolay:
1 bardak organik tam buğday ya da çavdar ununu, 1 bardak kaynak suyu ile iyice temizlenmiş cam bir kavanozda bir araya getirin.
İki gün boyunca aklınıza geldikçe bu bulamacı karıştırın, hamurun lezzetine uyanan mayalar hava alsın.
Üçüncü gün bu karışımın yarım bardağını ayırarak üzerine yarım bardak un ve yarım bardak su ekleyin. Yine, gün boyu aklınıza geldikçe karıştırın.
Dördüncü gün yine yarım kap karışımını ayırın ve üzerine yarım bardak un ve su ekleyin.
İki gün boyunca aklınıza geldikçe bu bulamacı karıştırın, hamurun lezzetine uyanan mayalar hava alsın.
Üçüncü gün bu karışımın yarım bardağını ayırarak üzerine yarım bardak un ve yarım bardak su ekleyin. Yine, gün boyu aklınıza geldikçe karıştırın.
Dördüncü gün yine yarım kap karışımını ayırın ve üzerine yarım bardak un ve su ekleyin.
Bu şekilde yedinci güne geldiğinizde içi kabarcıklarla dolu bir karışımınız olacaktır. Biraz ekşi kokan ama son derece canlı bu karışıma ekşi maya diyoruz!
Yarattığınız bu maya ile her türlü hamuru ekmeğe dönüştürebilirsiniz. Maya katmanız söylenen her 1 kg. una 1 bardak eklemenizi ve kabarma süresini 18 saat vermenizi öneriyoruz. Hamurunuz, hele bu 18 saati buzdolabında geçirirse çok daha lezzetli bir ekmeğiniz olacaktır.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen