07.08.14
Ayçekirdekli ekmek
Malzemeler:
- 2 su bard. kepekli un
- 1 su bard. tam buğday unu
- 1 çay kaş. şeker
- 2 çay kaş. tuz
- maya (toz maya kullandım)
- 1 yem. kaş. zeytinyağ
- 1 su bard. ılık su
istediğiniz herhangi ek malzeme: ben ayçekirdeği kullandım
Fırın:
önceden ısıtılmış 190 derece de pişiriliyor.
Ekmeği fırına vermeden önce: 1 kab sıcak su fırının en alt kısmına yerleştirilecek.
Yapılışı:
2 su bard. kepekli un, 1 su bard. tam buğday unu, şeker, tuz, toz maya, ayçekirdekleri karıştırılacak. Ortasına çukur açılıp zeytinyağ ve ılık su eklenecek ve güzelce hamur yoğrulacak. Hazırlanan hamur 1 saat mayalanmaya bırakılacak (sıcak bir yerde).
Mayalanan hamur alınıp güzelce yoğrulacak. Ekmek şekli verilip fırın tepsisine yerleştirilecek ve bıçak ile üzerine çizikler atılacak. Üzeri streç folyo ile kapatılıp sıcak bir yerde 15 - 20 dak. mayalanmaya bırakılacak.
Ekmeği fırına vermeden önce: 1 sıcak su ile doldurulmuş fırına dayanıklı kap fırının en alt kısmına yerleştirilecek.
Beklemede olan ekmeğimiz 190 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika pişecek.
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen