01.09.14
Kuş üzümlü, Antep fıstıklı ve baharatlı kurabiye
Malzemeler:
- 1 su bard. tam buğday unu
- 1 su bard. kepekli un
- 1 paket kabartmatozu
- istenilen baharatlar (ben anason, yıldız anasonu, karanfil, tarçın karışımı kullandım)
- küçük küçük kesilmiş Antep fıstığı (istenilen miktarda)
- Kuş üzümü (istenilen miktarda)
- 3 yem. kaş. bal
- 1 çimdik tuz
- 1/4 su bard. zeytinyağ
- aldığı kadar su
Yapılışı:
Bütün malzemeler ile ele yapışan hamur yapılır. Hamur ne kadar yapışkan sulu olursa o kadar kek gibi yumuşak olur.
180 derece ısıtılmış fırında 15 dak. pişirilir.
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen