28.02.15
Kuru naneli, kırmızı tatlı toz biberli ve çekirdekli kurabiye
Malzemeler:
- 1 su bard. tam buğday unu
- 1 su bard. kepekli un
- 1 paket kabartmatozu
- 1 çay kaş. tuz
- 1 çay kaş. şeker
- istenilen miktarda kırmızı tatlı toz biber
- istenilen miktarda kuru nane
- 1 yem. kaş. nar ekşisi
- 2 yem. kaş. zeytinyağ
- aldığı kadar su (aşağı yukarı 3/4 su bard.)
- ayçekirdekleri
- kabak çekirdeği
Yapılışı:
Bütün malzemeler ile hafif ele yapışan hamur elde edilir.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede aşağı yukarı 20 dak. pişirilir.
Labels:
Ayçekirdekli,
çekirdekli,
çekirdekli kurabiye,
Hamur isi,
Kabak çekirdekli,
Kırmızı tatlı toz biberli,
Kırmızı tatlı toz biberli kurabiye,
Kurabiye,
Kuru naneli,
Kuru naneli kurabiye
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen