09.03.15

Yumurtasız vişneli küçük kekler


Malzemeler:
- 1 3/4 su bard. tam buğday unu
- 1 paket kabartmatozu
- istenilen miktarda toz tarçın
- 1 çay kaş. tuz
- 4 yem. kaş. şeker (veya pekmez)
- 1 yem. kaş. nar ekşisi
- 2 yem. kaş. zeytinyağ
- 1 su bard. taze portakal suyu
- vişne reçeli (= dolgusu)

Yapılışı:
Bütün malzemeler karıştırılır. Hamurun yarısı küçük kalıplara boşaltılır (12 adet kalıp çıkıyor).
Kalıptaki hamurların üzerine birer çay kaşığı kadar vişne reçeli eklenir. Sonra geri kalan hamur kalıplara paylaştırılır.
Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede aşağı yukarı 25 dak. pişirilir.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen