25.02.15

Limoncello lu kakaolu kurabiyeler




Malzemeler:
- 1 su bard. tam buğday unu
- 1 su bard. kepekli un
- 1 paket kabartmatozu
- 1 çimdik tuz
- 2 yem. kaş. nar ekşisi (veya limonsuyu)
- 2 yem. kaş. zeytinyağ
- 3 yem. kaş. keçiboynuzu pekmezi
- asağı yukarı 1/2 su bard. Limoncello - su karışımı

Elde ettiğiniz hamurun yarısına:
- 2 yem. kaş. kakao

Yapılışı:
Bütün malzemeler ile yumuşak hamur elde edilir.
Hamuru ikiye bölün ve birine 2 yem. kaş. kakao ekleyip karıştırın.
Bir parça sade hamurdan ve aynı büyüklükte kakaolu hamurdan koparıp elinizde iki hamurları birleştirin.
İstediğiniz şekili verip fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede aşağı yukarı 20 dak. pişirin.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen