02.10.14
Zeytinyağlı irmik helvası
Malzemeler:
- 2 su bard. irmik
- 4 su bard. su (veya süt)
- 6 yem. kaş. bal (veya pekmez, esmer şeker)
- 5 yem. kaş. zeytinyağ
Yapılışı:
4 su bard. su ile bal ı bir tencereye alın ve bal eriyene kadar ısıtın. Sonra tencereyi kenara alıp soğutun.
2 su bard. irmik ile zeytinyağını başka bir tencereye alıp kavurun. İrmikli tencerenizi kenara alıp biraz soğutun ve sonra dikkatlice daha önceden hazırlamış olduğunuz şerbeti içine dökün ve tekrardan ocağa alıp kısık ateşte istediğiniz kıvama gelene kadar pişirin.
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Kış akşamları canım tatlı istediğinde yaptığım ve sıcak sıcak yediğim tatlıdır kendileri.Ama benim tarifim bu kadar masum değil maalesef.Sevgiler.
AntwortenLöschenBu tarif sade bir helva tarifi. Aslinda bende içine istedigimi ekliyorum, örnegin kusüzümlü veya kuru üzümlü, kuru kaysili, kuru incirli de güzel oluyor. Sevgiler.
AntwortenLöschen