01.10.14
Yumurtasız kakaolu kek
Malzemeler:
- 1 1/4 su bard. su (veya süt, portakalsuyu)
- 1 paket kabartmatozu
- 1/2 limonun suyu (veya 1 yem. kaş. sirke)
- 2 su bard. un (1 su bard. tambuğday unu ve 1 su bard. kepekli un)
- 1/4 su bard. pekmez (veya bal)
- 6 yem. kaş. zeytinyağ
- 1 çimdik tuz
- 1 tepeleme yem. kaş. kakao
Yapılışı:
Bütün kuru malzemeler (unlar, kabartmatozu, tuz ve kakao) karıştırılır. Ortasına su, limon suyu, pekmez ve yağ eklenir ve güzelce karıştırılır.
Fırın:
hamur soğuk fırına verilir ve 200 derecede 30 - 35 dakika pişirilir.
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen