05.12.14
Portakal kabuklu biscotti
Malzemeler:
- 1 su bard. tam buğday unu
- 1 su bard. kepekli un
- 1 çay bard. ketentohumu (akşamdan suda bekletilmiş)
- 2 portakalın rendelenmiş kabukları
- iki avuç kadar badem (en azından 20 dak. sıcak suda bekletin)
- 1 paket kabartmatozu
- 1 çimdik tuz
- isteğe göre esmer şeker (veya pekmez, bal)
- aldığı kadar su
Yapılışı:
Bütün malzemeler ile ele yapışmayan hamur elde edin.
Tepsiye hamuru 2 - 3 cm kalınlığında dikdörtken şeklinde yayın.
Önceden ısıtılmamış fırında 180 derecede 35 - 40 dak. pişirin.
Pişirdiğiniz hamuru tezgaha alın ve 1 cm kalınlığında kesin. Kesilen dilimleri fırının ızgarasına yerleştirin ve fırının üst katında 200 derecede aşağı yukarı 10 dak. kızartın.
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Yine yapmışsınız hem çok sağlıklı , hem de çok lezzetli kurabiyeler.İçinde yağ yok, un tam buğday, üstelik keten tohumu da var.Bademi ve diğerlerini saymıyorum bile .Bu bicottiler "ben sağlıklıyım", " ben çoook sağlıklıyım" diye bağırıyor resmen.Elinize sağlık.
AntwortenLöschenTesekkür ederim :-)))
AntwortenLöschen