22.05.15
Kakuleli ballı kurabiye
Malzemeler:
- 2 su bard. tam buğday unu
- 200 gr toz badem
- 1 paket kabartmatozu
- 1 çimdik tuz
- istediğiniz miktarda kuru incir (küçük küçük kesilmiş)
- 3-4 çay kaş. toz kakule
- 2 yem. kaş. nar ekşisi (veya limonsuyu)
- 2 yem. kaş. zeytinyağ
- 4-5 yem. kaş. bal
- 1 su bard. yakın su
Bütün malzemeler ile hafif ele yapışan hamur yapılır.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 - 25 dak. pişirilir.
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Kakuleyi çok severim.Öyle ki bazen kahveme, bazende çayıma eklerim.Bu kurabiye tam benlik o yüzden.Elinize sağlık.
AntwortenLöschenTesekkür ederim. Kakule gerçekten güzel birsey. Aslinda biraz da zencefil e benzetiyorum, zencefil i de çok çok severim. Hergün içtigimiz zencefil çayi sayesinde grip uzak duruyor bizden :-)
Löschen